מה המשמעות של סירוב לבדיקת ינשוף?

מדובר על אחת מהסוגיות שמעסיקות הכי הרבה את הנהגים השונים במדינת ישראל, אשר נאלצים להתמודד עם הדרישה לעבור בדיקת ינשוף באופן דיי שגרתי. סירוב לבדיקה זו מהווה למעשה כיום את אחת מעבירות התעבורה הכי חמורות שקיימות כיום בפקודות השונות של חוקי התעבורה. ספויילר – ניתן לסרב כיום לבקשה של שוטר למעבר בדיקת שוכרה כלשהי, אך עלינו לדעת שזה עשוי לעלות לנו ביוקר. בשורות הקרובות, נביא לידכם מידע נוסף לגבי בדיקת ינשוף, סירוב לבדיקת ינשוף, מה היא המשמעות של סירוב למעבר בדיקות ינשוף, וכיוצא בזאת.

נהיגה שכרות מהווה עבירה חמורה למדי

נהיגה בשכרות מהווה את אחת מעבירות התעבורה הכי חמורות, ועל פי החוק, נהג שייחשב נהג שיכור עשוי לקבל עונש של שנתיים מינימום בפסילת רישיון. בנוסף, עוד עונשים רבים עשויים להתלוות לפסילת רישיון, זאת כמובן בהתאם למצב ולסיטואציה. בכל סיטואציה שבה אדם נתפס נוהג תחת השפעת אלכוהול, או לחלופין, כאשר אדם נתפס במצב שבו הוא מסרב למעבר של בדיקת ינשוף – עליו לפנות באופן המיידי ביותר לשירותים של עורך דין תעבורה מומלץ – אדם שיוכל להקל את ההשלכות של הסיטואציה הזו עבור אותו הנהג.

מה היא המשמעות של סירוב לביצוע בדיקת ינשוף?

על פי החוק, סירוב למעבר של בדיקת אלכוהול, אשר נקראת גם בדיקת ינשוף, היא אינדיקציה רלוונטית המוכיחה כי הנהג שסירב לבצע את הבדיקה נוהג תחת השפעת אלכוהול. לעומת זאת, כאשר בן אדם מסרב למעבר של בדיקת נשיפון, בדיקה נוספת המוכיחה נוכחות של אלכוהול בגופו של נהג, לא מדובר על אינדיקציה המעידה כי הוא נהג תחת השפעת אלכוהול. בנוסף, גם סירוב למעבר של בדיקת סמים, תיחשב כאינדיקציה לכך שמדובר על נהג שנוהג תחת השפעת סמים.