אחזקת סמים לשימוש עצמי – מה החוק במדינת ישראל?

אין ספק שמהמעמד החברתי והתרבותי של סמים, במיוחד סמים קלים, הוא מעמד שהשתנה ונהיה מקבל הרבה יותר בשנים האחרונות. מספיקה קפיצה קטנה למקום בילוי של האוכלוסייה הצעירה במדינה בשעות הערב, על מנת שנוכל לגלות שבני האוכלוסייה הצעירה במדינה צורכים סמים, לא מעט מהם, והם בכלל לא מתביישים בכך. אולם, חשוב מאוד לדעת שעל פי החוק הרשום במדינת ישראל, אחזקת סמים לשימוש עצמי היא אינה חוקית בשום צורה על ידי החוק במדינת ישראל, וכי לאחזקת סמים לשימוש עצמי ישנן השלכות פליליות עד היום. בשורות הקרובות, נביא לכם מידע שיעשה לכם סדר בסוגיה החשובה הזו.

מה היא עמדתו של החוק במדינת ישראל בנוגע לאחזקה של סמים לשימוש עצמי?

בראש ובראשונה, כל התייחסות לסמים מבחינה חוקית, היא התייחסות אשר מופיעה בפקודת הסמים המסוכנים בחוק הישראלי. חוק זה, מגדיר מה היא ההגדרה לאחזקת סמים לשימוש עצמי, ומאיזה כמות של סמים האחזקה שלו תיחשב לכזו שהיא אינה לשימוש עצמי. לדוגמה, אחזקה של עד לחמישה עשר גרם מריחואנה תיחשב לשימוש עצמי במדינת ישראל. כאשר אדם נתפס עם כמות סמים המתאימה להגדרה של שימוש עצמי, הנסיבות לאחר מכן מול בית המשפט תהינה קלות יותר, דבר שעשוי להוביל במהרה למצב של מחיקת רישום פלילי.

מה היא הענישה על פי החוק במקרים אלו?

החוק קובע כי העונש המקסימלי והגבוה ביותר בכל מצב שבו בן אדם נתפס מחזיק כמות סמים המתאימה להגדרה של סמים לאחזקה עצמית, הוא עונש של עד לשלוש שנים סך הכל. לעומת זאת, כאשר אדם נתפס עם כמות סמים שמוגדרת כסמים שהם אינם לשימוש עצמי, אורך המאסר יכול להיות עד לעשרים שנה.

אם אתם מואשמים בעבירה של אחזקת סמים לשימוש עצמי או מסחרי, הדבר הראשון שאתם חייבים לעשות הוא לאתר עורך דין מקצועי שמתמחה בתחום הזה של עבירות סמים. תפקידו של עורך הדין הוא לשקף עבורכם את המצב בו אתם נמצאים ולסייע לכם בתהליך אל מול גורמי החוק.